MOWBRAY HOUSE EXTENSION: A dark house with no connection between the living room & outside area was redesigned so that the new open plan kitchen, dining & living area opens directly onto the garden. The new roof extension created the opportunity to design a high volume area filled with light.
Night view of new lounge additionMOWBRAY HOUSE EXTENSION: A dark house with no connection between the living room & outside area was redesigned so that the new open plan kitchen, dining & living area opens directly onto the garden. The new roof extension created the opportunity to design a high volume area filled with light.
The 'BEFORE' picture'BEFORE PHOTO' from garden Very little connection between inside & outside. Awkward lean to extension. Outside shower in the corner demounted & re-instated alongside the extension.
The 'AFTER' picture'AFTER PHOTO' from garden Strong connection between living space & garden. Main roof extended over old kitchen area & new open plan Kitchen/Dining/Living Room. The 'old' outside shower enclosure made new, now visible on the right, finally getting some sun.
View from lounge to gardenView from new lounge through to garden
Exposed roof structureNew lounge with exposed roof structure
New kitchen & dining areaNew open plan kitchen & dining area. Compact scullery & laundry area is off to the right.