HOUSE ORANJEZICHT: The addition of another floor onto an existing 50’s house transformed this into a contemporary home which capitalises on the awesome surrounding views. A green project in many aspects with the conscious aim of reducing energy consumption by making use of double-glazing, solar water heating & plenty of insulation.
View from the streetHOUSE ORANJEZICHT: The addition of another floor onto an existing 50’s house transformed this into a contemporary home which capitalises on the awesome surrounding views. A green project in many aspects with the conscious aim of reducing energy consumption by making use of double-glazing, solar water heating & plenty of insulation.
double volume dining & livingDOUBLE VOLUME:. dining & living area with open plan kitchen to the left. Cantilever stair to 1st floor from living area. Corner window & doors to terrace. Roof structure expressed.
main bedroomMain bedroom with full height corner window with view across the city towards Table Bay. Parquet floors & expressed timber structure add to the feeling of warmth. Open plan main en suite off to the left.
main en suiteMain en suite with windows positioned specifically to capitalise on the views. Travertine floors & walk-in shower to the left.
view from mezzanine lounge areaView from mezzanine lounge at the top pf the cantilever stair. Expressed roof structure, expansive glazing in order to appreciate the views & the double volume giving a wonderful feeling of space when in the main living & dining area. Wood expressed & left natural wherever possible: rafters; columns; stair treads; vertical posts to aluminium windows; doors; parquet floor.
3D model3D model developed at concept design stage.